Opleidingsplannen en toetsen
In 2024 moeten de nieuwe opleidingsplannen, met aandacht voor borging van de toekomstbestendigheid en doorlopende leerlijnen, klaar zijn. Deze plannen bevatten de voorwaarden met betrekking tot praktijkperiodes en de inhoudelijke beschrijving van de leerdoelen, voor zowel de praktijkperiodes als het onderwijs, randvoorwaarden en toetsing voor GZ- en de specialistische psychologische vervolgopleidingen. De volgende aandachtspunten zijn gedefinieerd: levensloopperspectief, samen met de patiënt, gedeelde besluitvorming, regievoering, innovatie, levenslang leren en wetenschappelijke attitude.
Resultaat
De werkgroep levert toekomstbestendige opleidingsplannen, inclusief toetsing voor de psychologische vervolgopleidingen. Deze plannen passen binnen het wettelijke kader, conform de nieuwe beroepenstructuur. In deze plannen is rekening gehouden met:
- Directe aansluiting in structuur
- Doorlopende leerlijnen
- Thema’s zoals diversiteit, preventie, cliëntparticipatie, samen beslissen, regievoering, een leven lang leren, wetenschappelijke attitude en innovatie
- Helder toetskader voor de praktijk
Producten die de werkgroep oplevert zijn: competentieprofielen, opleidingsplannen, een toetsprogramma en portfolio.
Samenstelling
dr. Nathan Bachrach
Voorzitter, hoofdopleider GZ
prof.dr. Claudi Bockting
Hoofdopleider GZ
drs. Marit Bierman
P-opleider/ K&J
Marjolein Koementas, MSc
Plv. hoofdopleider GZ
dr. Martine van Zandvoort
Hoofdopleider GZ
Nica Weijers
Onderwijskundige
Niek Zandstra MSc
GIOS
dr. Samrad Ghane
P-opleider
drs. Beatrijs de Leede
Projectleider PPV
Andere werkgroepen
Inhoudelijke werkgroepen gaan aan de slag met onderwerpen uit het programma APV. Voor Professionalisering Vervolgopleidingen zijn er drie werkgroepen waarvan ‘Herziening opleidingsplannen’ en één is. Hieronder vind je links naar de overige twee werkgroepen voor een omschrijving en samenstelling.